Jonge Sportvrijwilliger van het Jaar 2021

Voor het Sportgala Houten 2021 zijn de volgende Jonge Sportvrijwilligers genomineerd:

Jochem Geuze en Carel Schothorst - Judovereniging Groot Houten
Leeftijd: 18 jaar
Waarom genomineerd voor Jonge Sportvrijwilliger van het Jaar:

Deze twee mannen zijn in de coronaperiode een jeugdcommissie begonnen binnen de vereniging. Dit is namelijk niet een gebruikelijk onderdeel binnen de budosport, omdat dit toch wel een individuele sport is. Zij hebben zelf vroeger als jeugd ondervonden dat er weinig georganiseerd werd buiten de judo om, hierin maken zij nu een verschil. Zij organiseren nu in deze moeilijke tijden speurtochten en sport en spel middagen, maar ook de pietengym als alternatief voor het Sinterklaasfeest. Zij proberen hiermee meer binding onder onze leden te krijgen. zij mobiliseren ook de andere 'oudere' jeugd om hierin bij te dragen en te helpen om het zo tot een groot succes te laten worden.
Zij geven met de jeugdcommissie een hele nieuwe draai aan de individuele sport en de verbroedering binnen de vereniging!

Pauline Akkerman - Reddingsbrigade Houten
Leeftijd: 20 jaar
Waarom genomineerd voor Jonge Sportvrijwilliger van het Jaar:

Pauline heeft altijd klaar gestaan om te helpen bij het zorgen voor het behoud van de verbinding met de leden tijdens het sluiten van de zwembaden. Zo heeft ze met Pasen met een bakfiets langs alle huizen gefietst om bij alle leden paaseitjes in de tuin te verstoppen. Daarnaast heeft ze geholpen om een kleurplatenactie uit te zetten, heeft ze doeboekjes bij alle leden rondgebracht en heeft ze online lesgegeven aan jeugd. Voor de instructeurs heeft ze een online escaperoom gemaakt en daarnaast een online pubquiz met voor ieder een hapje en drankje aan de deurklink. Toen we eenmaal wel buiten mochten sporten heeft zij een heel groot aandeel gehad bij het organiseren van buitenlessen bij de Rietplas in Houten. Zij heeft veel tijd in de voorbereiding gestoken en een groot deel van deze lessen ook gegeven.
Pauline staat altijd klaar om het bestuur te ondersteunen en zij is dé verbindende factor tussen de jeugd en de volwassenen. Ze is altijd vrolijk, ziet nooit beren op de weg en bedenkt de gekste dingen om er maar voor te zorgen dat iedereen betrokken blijft bij de club.

Sjoerd van Schaik - SV Houten
Leeftijd: 17 jaar
Waarom genomineerd voor  Jonge Sportvrijwilliger van het jaar:

Sjoerd fluit al sinds zijn 12e jaar wedstrijden voor SV Houten. Ook tijdens de pandemie bleef hij, op de momenten dat het mocht, wedstrijden fluiten. Hij is een voorbeeld voor de jeugd!